IMPLANTOLOGIA

implant-dentar

Ce este implantologia?

Implantologia este o soluție medical modernă de înlocuire a dinților absenți de pe arcada dentară cu dispositive radiculare din titan(implantul dentar propriu-zis ), care pot fi protezate după un interval de timp, în funcție de condițiile specific și tipul de implant ales.

În clinica noastră, vă punem la dispoziție o gamă variată de implante, printre care se numară  Bredent ( Germania ) și Megagen ( Coreea).

implantologie

implantologie-dentara

Ce este implantul dentar?

Implantul dentar este o rădăcină artificială a dinților care este introdusă în mandibulă (fie maxila, fie mandibula). Adesea ia forma unui șurub care este compus din titan sau aliaj de titan.

Un dinte natural are două componente principale: Coroana și rădăcina. Coroana este partea vizibilă a dintelui, iar rădăcina este situată sub gingie, în osul maxilarului.

Implanturile dentare inlocuiresc dintii lipsa

Implanturile dentare pot fi luate în considerare pentru pacienții carora le lipsesc unul sau mai mulți dinți.

În funcție de numărul de dinți care trebuie înlocuiți, o coroană artificială, o proteză completă sau parțială sau o punte vor fi pregătite și instalate pe bont (e). Dacă pacientul are doar un dinte lipsă, o singură coroană va fi suficientă.

Dacă trebuie înlocuiți mai mulți dinți, sunt disponibile multe opțiuni: utilizarea unui singur implant cu mai multe coroane unite de o punte sau o proteză sau utilizarea mai multor implanturi cu coroane distincte.

Această alegere depinde de pacient, conform planului de tratament recomandat de specialistul în implantologie.

Este necesara anestezia locala pentru introducerea implanturilor dentare?

Introducerea implanturilor dentare este o procedură chirurgicală care se efectuează de obicei la clinică și sub anestezie locală.

Beneficiile implantului dentar

Atunci când un pacient a pierdut unul sau mai mulți dinți, implanturile dentare au multiple avantaje față de alte tratamente care implică proteze amovibile.

  • Implanturile permit instalarea protezelor dentare fixe sau detașabile.
  • Sunt mai confortabile și discrete, deoarece nu provoacă nicio frecare sau mișcare neplăcută pe gingii, ca în cazul protezelor amovibile care nu sunt montate pe implanturi (de ex. Proteze parțiale sau complete). Este posibil să obțineți o proteză suportată de implant care să nu acopere nici măcar palatul;
  • Nu este necesar adezivul (clei de proteză) pentru a menține proteza susținută de implant;
  • Implanturile oferă o stabilitate mai bună pentru dinții artificiali, ceea ce facilitează mestecarea și digestia, îmbunătățește confortul și facilitează vorbirea;
  • Pacienții nu sunt obligați să își adapteze dieta;
  • Implanturile permit distribuirea forțelor de mestecat între implanturi și structurile adiacente ale gurii (gingii, oase și dinți rămași), ceea ce contribuie la reducerea stresului asupra acestor structuri. Când dinții sănătoși sunt încă în gură, pacientul se poate aștepta să poată păstra acești dinți rămași mai mult decât dacă nu a fost instalat niciun implant și dacă spațiul creat de dinții lipsi a rămas vacant;
  • Implanturile contribuie la păstrarea osului alveolar (osul care susține dinții) prin împiedicarea resorbției acestuia acolo unde lipsesc dinții. De fapt, când lipsește un dinte, osul alveolar care îl susținea nu mai este stimulat și se deteriorează treptat;
  • Implanturile nu necesită măcinarea și modificarea dinților adiacenți (ca în cazul unei punți tradiționale);
  • Implanturile dau impresia că au dinți naturali, atât din punct de vedere estetic, cât și funcțional și acționează ca o rădăcină artificială ancorată în osul maxilarului, ca o rădăcină naturală a dinților. Prin urmare, pacienții își pot recăpăta integritatea trăsăturilor faciale care au fost afectate de pierderea mai multor dinți.

TOP Call Now Button