CHIRURGIE ORALA
Ce este chirurgia orala?
Chirurgia orală se concentrează pe diagnosticul și tratamentul chirurgical al bolilor dentare, leziunilor și defectelor, legate de aspectele funcționale și estetice ale feței, gurii, dinților și maxilarelor.
Tratamentele chirurgicale restabilesc starea de sănătate a cavității orale, nu numai prin intermediul unor extracții dentare( atât simple cât și complexe), dar și prin chirurgie plastic gingivală sau îndepărtarea chisturilor, granuloamelor apicale, pregătirea terenului pentru aplicarea unor lucrări protetice sau a unui implant dentar.
Datorită tehnicilor modern și a anestezicelor de ultimă generație folosite în chirurgia orală, acum pot fi efectuate procedure chirurgicale nedureroase. În clinica noastră folosim anestezice locale din gama, UBISTESIN FORTE, UBISTESIN 4% si MEPIVASTESIN 3% (3M ESPE – Germania), trei anestezice superioare calitativ, cea sigură protecție cardiac și pot fi utilizate pentru adulți, dar și pentru copii.
Ultima generație de echipamente și instrumentar chirurgical oferă posibilitatea realizării unor operații mult mai rapide și o recuperare post extracțională sau post operatorie integrală.
Unele dintre afecțiunile care pot fi tratate cu chirurgie orală includ implanturi dentare și maxilo-faciale, chirurgie dentoalveolară pentru îndepărtarea dinților cu impact, chirurgie cosmetică și chirurgie ortognatică, numită și chirurgie corectă a maxilarelor.
Sunt o serie argumente pentru care unui dinte i se impune extracția: fracturi, carii, diverse afecțiuni ale țesuturilor de susținere. Cum nu toti dintii pot fi extrași prin metode clasice simpliste, unii au nevoie de lucrari chirurgicale. Printre ele numaram si separarea rădăcinilor – alveolotomie care este o lucrare chirurgicală prin care se face o deschidere în osul alveolar, fix in varfului rădăcinii, pentru a o impinge de sus în jos. Astfel evitam fisurarea osului alveolar cand efectuam extractia.
În cazul dintilor care prezinta chisturi sau granuloame sau altfel spus puroi la vârful rădăcinii dintelui, se apeleaza deseori la îndepărtarea chirurgicală a dintelui.
Chirurgia orală are mai multe beneficii și, dacă este făcută corect, poate afecta pozitiv stima de sine a pacienților:
- Înlocuirea unui singur dinte pe termen lung: Dacă vă lipsește un dinte și decideți să îl înlocuiți cu un implant, ați ales un tratament de mare succes, pe termen lung. Dacă alegeți o metodă convențională pentru a înlocui un dinte lipsă, cum ar fi o punte sau o proteză, veți restabili coroana dintelui, dar nu rădăcina, care se află sub linia gingiilor. Aceasta înseamnă că probabil va trebui să înlocuiți dispozitivul și va trebui, de asemenea, să fie supusă unei reparații viitoare. Chirurgia orală și un implant dentar înseamnă că înlocuiți întregul dinte cu o soluție de lungă durată și stabilă.
- Restabiliți deficiențele și evitați deteriorarea permanentă: Adesea, problemele maxilare ale mandibulei și ale maxilarului sunt progresive, ceea ce înseamnă că, dacă nu sunt tratate, se agravează. Putem înlocui țesutul pierdut cu mai multe tipuri de altoire osoasă și grefe de țesuturi moi. Acest lucru vă va ajuta să vă restabiliți zâmbetul și frumusețea naturală, precum și să preveniți deteriorarea.
- Abordează problema de bază: chirurgia orală poate aborda problema de bază și nu doar simptomul. De exemplu, dacă aveți fălci nealiniate, vă recomandăm alinierea maxilarului chirurgie ortognatică în asociere cu ortodontul.
- Ajutați-vă la restabilirea unei imagini de sine pozitive și a respectului de sine: operația orală atunci când este făcută corect, vă poate ajuta să vă redobândiți aspectul pierdut, zâmbetul și frumusețea, rezultând astfel o creștere a stimei de sine și a unei imagini de sine pozitive.
- Prevenirea pierderilor de dinți: Dacă intervențiile chirurgicale orale, cum ar fi implanturile dentare sunt efectuate la timp, aceasta poate ajuta la prevenirea pierderii dinților și la refacerea dinților, mai ales dacă aceștia din urmă s-au pierdut din cauza vătămării sau infecției.
- Restaurează-ți zâmbetul: acest lucru poate părea banal, dar, în realitate, nu este! Printre primele lucruri pe care oamenii le observă despre noi, este zâmbetul nostru. Dacă aveți afecțiuni care vă afectează zâmbetul, cum ar fi dinții lipsiți, palatul despicat, alinierea incorectă a maxilarului sau o tumoare vizibilă pe buza sau gingia, poate duce la anxietate pentru dumneavoastră.